BARKAS 900 Supersport

BY MOGANO SHIPBUILDING

Een iconische tender uit het verleden is als een feniks uit de as herrezen. Mogano,in het verleden de bouwer van de Brandaris Barkas, maakt nu een moderne 9 meter versie met een geheel nieuw onderwaterschip.

 

De Barkas 900 Supersport is een exclusieve launchboot met een gouden historie. Bij de Olympische Spelen van 1936 werden de juryleden voor de zeilwedstrijden met een Barkas naar het wedstrijdwater vervoerd.

Deze oer-Barkas was een echte officiersboot, waarin de opvarenden door de hoge boeg tegen opspattend water werden beschermd. Door de oorlog verdween de Barkas uit beeld, maar dook later weer op als werkboot van Ottenhome, de bekende Loosdrechtse zeilbootverhuurder.

Uiteindelijk is er een mal van getrokken en de boot werd Brandaris Barkas genoemd. Bouwer Mogano maakte er in het vorige decennium tientallen.

Met Dijkzicht Loosdrecht als nieuwe verkooporganisatie, kreeg de succesvolle tender een vrijwel onzichtbare facelift. Het onderwaterschip werd aangepast om de boot droger te laten varen. Zo werd het voorzien van sprayrails en iets verbreed, om de boot ook geschikt voor grotere vermogens te maken.

Aan de buitenzijde zie je direct dat de Barkas 900 Supersport een exclusief jacht is. Glimmend gelakt teak- en mahoniehout, dikke rvs-accenten en Bentley stijl lederen bekleding geven deze tender een prachtige high-class uitstraling. 

Details zoals een wegklapbaar anker, een volledig uit het zicht opgeborgen bimini en een elektrisch te openen motorruimte benadrukken het bijzondere karakter. Overigens is de boot door klanten geheel zelf in te delen.

De Barkas 900 Supersport heeft een kajuit onder het voordek met een
koelkast, een elektrisch spoeltoilet, vuilwatertank en een wasbak.

De constructie is oerdegelijk. De romp is van polyester, maar gemaakt alsof het een houten tender betreft met massief iroko spanten en wrangen.

Op het water valt de Barkas zeker op. Is het niet door het oogstrelende uiterlijk, dan wel door het enorme diep brommende V-8 geluid. Met twee motoren en de standaard boegschroef is manoeuvreren kinderspel. De Barkas vaart soepel, is snel en stabiel. Het is een exclusief Nederlands topproduct!